Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

TTA operatie

De TTA (Tibial Tuberositas Advancement) techniek benadert de oplossing van de kruisbandruptuur en daarmee gepaard gaande instabiliteit van de knie op een andere manier dan een “normale” chirurgische stabilisatie van de knie.

- aandoeningen hond/tta_operatie.jpgTTA / TTA-rapid

Hierbij wordt door verplaatsing van het voorste gedeelte van het scheenbeen een dusdanige verandering van krachten in de knie bereikt dat, zonder dat er een nieuwe kruisband wordt aangelegd in de knie, er een zeer stabiel kniegewricht ontstaat.

Het voordeel van de TTA techniek is dat de belasting van de knie door de hond sneller is dan bij “normale” chirurgische stabilisatie. Een ander zeer belangrijk voordeel is dat de kans op artrosevorming in de knie minder is, doordat er minder gewrichtsreactie ontstaat. Hierdoor verloopt het revalidatie proces in de regel sneller.

De implantaten die gebruikt worden bij de TTA techniek bestaan uit titanium en worden door het lichaam niet afgestoten. De operatie dient wel uiterst steriel verricht te worden om infectie rond de implantaten te voorkomen.

Op dit moment passen we met veel succes zowel de TTA als de TTA-Rapid (zie ontstaande foto's) toe. Vooral de TTA Rapid biedt veel voordelen omdat het een systeem is waarbij weinig trauma wordt toegebracht aan het bot waardoor de pijn na de operatie minder is en de revalidatie nog spoediger verloopt.

Doordat er vanaf begin 2015 ook spacers (vulringen) beschikbaar zijn, is het ook mogelijk om honden met een voorste kruisbandscheuring en een beginnende patellaluxatie te corrigeren. Dit in één operatie.

tta rapid model

 tta rapid patient

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de uitgebreide omschrijving(PDF)