Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

Invoereisen

Indien u uw huisdier mee wilt nemen op vakantie dan is dit mogelijk. Vanaf 3 juli 2004 gelden voor het vervoer van honden, katten en fretten binnen de Europes Unie de volgende regels:
  • dieren moeten in het bezit zijn van een paspoort volgens Europees model, na 29-12-2014 mogen deze paspoorten alleen nog door dierenartsen worden uitgegeven.vakantie
  • dieren moeten gevaccineerd zijn tegen Rabiës tenminste 21 dagen voor de reis.
  • dieren moeten geïdentificeerd kunnen worden d.m.v. een microchip (LET OP: een tatoeage is alleen nog geldig als u kunt aantonen dat hij voor 3 juli 2011 is gezet en als hij goed leesbaar is).

Een aantal EU-landen hebben nog extra aanvullende eisen en landen die geen lid zijn van de EU hebben hun eigen eisen voor de invoer van gezelschapsdieren.

Als u met uw dier op reis gaat is het natuurlijk ook belangrijk dat u weet welke ziekte(n) er in het betreffende land voorkomt. In de onderstaande informatiebrief hebben wij een overzicht hiervan opgenomen. Voor de meest recente informatie met betrekking tot invoereisen en ziekten per land verwijzen wij u ook graag naar: www.licg.nl

Download hier de informatiebrief 'Ziekten per land'(PDF)