Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

Pre-anesthetisch bloedonderzoek

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid van uw huisdier en de risico’s van narcose te beperken, adviseren wij om kort voor de anesthesie eerst een bloedonderzoek te laten uitvoeren. Hierdoor kunnen stoornissen zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen tijdig gesignaleerd worden. Indien nodig kunnen wij de narcose aanpassen om uw dier veiliger te begeleiden tijdens de operatie.

- aandoeningen kat/bloedonderzoek.jpgPre-anesthetisch bloed onderzoek kan dus het medische risico aanzienlijk verlagen en de gezondheid van uw dier waarborgen. Een dier dat gezond lijkt, kan symptomen van een ziekte of afwijking verbergen, zodat bloedonderzoek de aangewezen manier is om eventuele ziekte aan te kunnen tonen. Ook is het prettig om de uitslagen van dit pre-anesthetisch bloedonderzoek in de toekomst te kunnen gebruiken als onderdeel van zijn of haar medische gegevens, om de waarden te vergelijken.

Het onderzoek wordt in ons eigen moderne laboratorium uitgevoerd. De assistente voert de afname en het onderzoek uit, waarna één van onze artsen de uitslag van het onderzoek met u zal bespreken.