Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

Wat doen zij allemaal?

Onmisbare schakel bij dierenkliniek Sleeuwijk.

Onze assistentes zijn allen gediplomeerd para-veterinair of hiervoor in opleiding en zij verrichten ook achter de schermen veel belangrijk werk.

Zo zijn zij niet alleen verantwoordelijk voor de afgifte van medicijnen, het afrekenen aan de balie en het afhandelen van het telefoonverkeer, maar zij zorgen ook voor het beheer van onze apotheek, de bevoorrading en uitrusting van alle behandelkamers en de afhandeling van al het “papierwerk”.

In de operatiekamer assisteren zij onze dierenartsen en bewaken de dieren tijdens de narcose. Hieraan voorafgaand regelen zij in veel gevallen de bloedafname en het bloedonderzoek ten behoeve van het pre-anesthetisch onderzoek. Na de operatie vangen zij de dieren op in de recovery totdat deze weer klaar zijn om naar huis te gaan. Het instrumentarium, dat tijdens operaties wordt gebruikt, wordt door hen
vakkundig gereinigd, gesteriliseerd en onderhouden.voorbereiding

Uiteraard helpen zij bij het maken van röntgenfoto’s of doen dat in sommige gevallen zelfstandig. De verzorging van opnamepatiënten, het doen van overig bloed- en   urine-onderzoek en de tandsteenbehandelingen vallen ook binnen hun takenpakket.

Last but not least kunt u bij hen terecht voor advies over voeding, vlooien- en wormenmiddelen, het reizen met uw huisdier, het Weight Watchers programma en de     puppy-party. Kortom: het zijn echte professionals die onmisbaar zijn voor onze kliniek!